Pleidooi voor Rutte

Grappig is het wel, zo’n Arnon Grunberg die in de Volkskrant voor Rutte op de bres te springt.

Voor wie het miste: Arnon betoogt dat Mark’s leugen rond de verkenners-ronde slechts een ondergeschikt detail is, wat we de man beter niet zouden aanrekenen.

Immers, zo geeft Arnon aan, Rutte is een uitermate effectief schild tegen verdere opmars van radicaal rechts in Nederland.

Nu woont Arnon in het land van de onbegrenste mogelijkheden, ook wat de politiek betreft.

Zo komt hij op een creatieve vergelijking:

(o ja: ‘t is fijn als je aan het eind van dit bericht een reactie achterlaat…)

Het was toch ook heel fout om Bill Clinton de Monica Lewinski affaire zó aan te rekenen, dat hij er zijn voortreflelijk presidentieel leiderschap voor moest opgeven!

Oftewel: zoals Monica beschouwd had dienen te worden als een detail, waarvoor Bill niet had mogen vallen, moet dat nu ook gelden voor ‘het leugentje’ van Rutte.

Een interessante conclusie, waar het merendeel van de VVD-ers het sowieso mee eens lijkt. Zij het hopelijk zonder daarbij ‘het gevalletje Lewinski’ in gedachten te hebben.

Bepaald niet politiek correct jouw column, Arnon.

Al helemaal niet in deze tijd, waarin voor ‘woke’ zijn alles moet wijken.

Juist daarom: leve de Vrije Pers!

Nu nog eventjes leren hoe je die journalistieke vrijheid gebruikt om als pers je opdracht in onze democratie waar te maken. Daarover valt nog wel het een en ander te zeggen…

Het goede nieuws: dit akkefietje stelt Loes Reijmer dan weer in staat ons te herinneren aan de diep immorele afhandeling richting Monica Lewinski (hoor en wederhoor in dezelfde Volkskrant).

Overigens, een maak-Lewinski-zwart operatie, waarvoor ‘onze publiekslieveling’ Hillary Clinton zich destijds actief inzette. Zo toch ook weer een bewijs, dat omwille van macht alles geoorloofd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *