Niet al te Omzigtig

Wat hebben we ineens veel te danken aan formatie-verkenner Ollongren.

Zonder Kasja’s overhaast vertrek met een pak papier onder de arm, hadden we niet geweten hoe ongekend schandalig de Haagse achterkamertjes op dit moment functioneren.

En hoe onvoorstelbaar diep het respect voor de kiezer gezonken is.

Het “positie Omtzigt, functie elders” wordt door ons scoutenduo aangeduid als “geen directe weergave van al gevoerde gesprekken”.

De goede verstaander weet dan genoeg: dus wel een indirecte weergave….

(o ja: ‘t is fijn als je aan het eind van dit bericht een reactie achterlaat…)

Naar de bron kun je raden.

Het CDA toont zich gepikeerd. Is dat wat het lijkt?

Vaststaat dat Pieter Omtzigt niet alleen een stemmenkanon is (342.000 voorkeursstemmen), maar evenzeer een luis in de pels van zowel CDA als Rutte. Een luis die niet voor niets werd gepasseerd, toen Hugo de Jonge stopte als lijsttrekker.

Intussen lekten anonieme bronnen uit het CDA naar de media. Zo blijkt dat er binnen die partij wel degelijk een zeer onchristelijke karaktermoord gaande is.

Zijn er eventueel nog andere verdachten, met een motief? Zou Mark Rutte zich verheugen om een Omzigt in zijn nieuwe kabinet te hebben? Zou hij zich zeker genoeg voelen, dat zijn gladde aanpak van kabinetsleden ook bij principe-Pieter wel werken zal?

Of zijn het toch de verkenners zelf geweest?

Hebben zij gemeend zich een bepaald frame te moeten aanmeten, om sommige van hun gesprekspartners te helpen bij het uit beeld houden van het achterste van de tong?

Hmmm.

Inmiddels zijn twee nieuwe scouts benoemd, waaronder Tamara van Ark. Zij is minister van Medische Zorg. Best een logische keus toch? Nu het zo goed gaat met Corona heeft zij bij uitstek wel wat tijd over ….

Deze nieuwe scouts hebben nu al de verleiding niet kunnen weerstaan om mentaal op de bres te springen voor hun voorgangers. Hoe verstandig is dat vanuit zo’n precaire positie?

Dan is er nog de altijd onkreukbare kamervoorzitter Khadija Arib. Zij zou geuit hebben dat de afgebeelde woorden niet getuigen van respect tegenover het parlement.

Maar wie hebben we horen zeggen dat dit een onvergeeflijke belediging is voor de 342.000 kiezers die hun voorkeursstem op Pieter Omtzigt uitbrachten?

Om nog maar te zwijgen van de velen die beslist op Pieter hadden gestemd, als hij maar niet zo hondstrouw aan het CDA was geweest.

Zou er buiten het Haagse circuit nog iemand zijn, die twijfelt hoe ziek onze parlementaire democratie geworden is?

Hoe het zij, Pieter Omtzigt verdient nu ons aller steun. Daarvoor is een initiatief opgezet. Je kunt hem hier een hart onder de riem steken.

Zojuist gezien: een snelle peiling door Maurice de Hond wijst uit dat Omtzigt nu geen 5, maar 23 zetels uit voorkeursstemmen zou halen. Goed zo Nederland en nu graag wakker blijven!

4 reacties op “Niet al te Omzigtig

  1. Als het niet zo’n buitengewoon gênante vertoning was zou het leuk kunnen zijn echter, het vertrouwen van ons als kiezer wordt wel zeer ernstig geschaad.

  2. Lees het boek van Pieter Omtzigt en er hoeft geen regeerakkoord meer geschreven te worden. Hij geeft glashelder aan wat er moet gebeuren en als dat aangepakt zou worden dan denk ik dat de burger weer vertrouwen in de politiek krijgt.
    Ik ben wel heel erg blij dat dit gebeurd is, want dat maakt ook weer duidelijk dat het formeren vooral een spel van persoontjes en pluche is en niet het belang of bescherming van de burger, of het vooruit brengen van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *