Lobbycratie blijkt nu zelfs dodelijk

Zoals in een recent bericht beschreven, legde Nieuwsuur onlangs de achtergronden van het vaccinatiedrama bloot.

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, bleken onze bestuurders zelfs in deze uitzonderlijke tijden niet in staat de rug recht te houden.

En zo kregen uiteenlopende lobbygroepen het voor elkaar dat hùn beroepsgroep voorrang kreeg op degenen die het hoogst op de lijst stonden: ouderen en kwetsbaren.

De laatstgenoemde groep meende te mogen vertrouwen op toezeggingen door hun minister-president. Onze ‘vader des vaderlands’. De man die bij de verkiezingen vrolijk zijn electorale ‘Corona-bonus’ inde…

Wie herinnert zich niet zijn stellige verzekering bij het begin van de pandemie:  

(o ja: ‘t is fijn als je aan het eind van dit bericht een reactie achterlaat…)

“Ik wil me richten tot de ouderen en de mensen met een zwakke gezondheid. Ik realiseer me dat u grote zorgen hebt. En daarom wil ik u zeggen dat het onze absolute prioriteit is de risico’s voor u zo klein mogelijk te maken.”

Nu zijn we van onze 1.000 Euro-Rutte wel wat gewend, als het gaat om loze beloften. Maar dat hij zelfs onder deze omstandigheden niet de ruggengraat kon opbrengen om lobbyisten te weerstaan…

Zo ontvingen ouderen hun vaccinatie aanzienlijk later (en chaotischer) dan had gekund. Tsja, deze groep staat nu eenmaal niet op het Binnenhof, noch vinden ze ministeriële open deuren om hun belang te verdedigen.

Wier belang wèl onder de aandacht werd gebracht, waren: ziekenhuismedewerkers en huisartsen. Professionals die zeer goed in staat zijn zichzelf in hun werk tegen besmetting te beschermen. Dit in tegenstelling tot ouderen in instellingen.

Zo zijn er in de periode dat dat niet meer zo had hoeven zijn onder onze kwetsbaren nog Corona-doden gevallen, met name in de genoemde instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *