Euforie duurde kort

Sommige dingen gaan snel in Den Haag.

De ware kleur van de Haagse politiek is alweer zichtbaar, zelfs voordat de lakmoesproef klaar is (zie het eerdere bericht met die titel, hieronder op deze site).

Dijsselblom heel bewerkt (pleister met pijl)Sneller dan het licht heeft de Haagse politiek –ditmaal in persoon Dijsselblom- haar ware aard weer laten zien.

De lichte euforie van 14 oktober lijkt dus nu al weer een droom. Op die datum was de afgedwongen hoorzitting van de 2e kamer-commissie Financiën over geldschepping.

Een doekje voor het bloeden, naar het evenbeeld van de pleisters op de financiële sector?

De verwevenheid tussen die sector en de politiek blijft effectief, als tevoren.

De ophef om een Coco-wetstekst aanleverende ING is voor geïnformeerde burgers dan ook geen verrassing. En ons aller Dijs schijnt gezegd te hebben dit verschijnsel heel normaal te vinden.

Wel prima dat de NRC dit krachtig naar buiten brengt. Dan maakt ze weer een beetje goed dat zelfs zij bankwolven in haar bos liet meehuilen (bijv. AA’s RvB-lid Carolien Princen)

Coco maakt van de Basel III eisen (sowieso niet effectief) een nòg grotere farce. Een maatschappelijk zinnige financiële sector is verder uit beeld dan ooit.

Twee conclusies zijn zo weer eens bevestigd:

  1. Het zijn niet de mensen, het is ’t verander-onmachtige systeem, waar partijen van welke kleur dan ook niet aan ontsnappen.
  2. De enige hoop op verandering ligt bij ons (burgers, klanten).

Ziedaar het bestaansrecht van deze site: Wat kunnen wij zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *