Climate Pressure, Instantly!

Het heeft even geduurd, maar ook hier lijkt een steeds grotere groep burgers zich te realiseren dat verbetering van onderaf moet komen. Dat onze westerse democratie zich óók hierin onmachtig toont, achterhaald.

Voor wie daar zijn schouders onder wil zetten, doet zich deze komende week een goede gelegenheid voor. Meer daarover verderop in dit bericht.

De afgelopen jaren was het mooi om te zien hoe kinderen zich actief voor het klimaat gingen inzetten (hoewel misschien ook een tikkie beschamend voor de ouderen onder ons…)

Aanvankelijk deden deze kinderen dat nog vriendelijk …

Maar geleidelijk aan met steeds hardere woorden.

Icoon-tegen-wil-en-dank Greta Thunberg spreekt al over onze ‘ so-called world leaders’. Ze stelt ze heihard aansprakelijk voor de puinhoop die de wereld aan het worden is. En werpt ze voor de voeten dat er geen hoop uit hun mooie woorden voortkomt. Dat er nu drastische daden nodig zijn.

Eerdere berichten op deze site maakten duidelijk dat we van een nieuw kabinet niet minder verwachten, dan de instelling van een fors gemandateerde Burgerraad. Zodat een èchte vertegenwoordiging van het volk, niet gebonden door partijbelangen of electorale overwegingen, milieuplannen kan maken. Plannen die voor de verandering eens rationeel zullen zijn en tegen lobby-druk gewapend.

Binnen de coalitie van burgerbewegingen die inmiddels voor zo’n Burgerraad pleit, is Extinction Rebellion de meest activistische. Na zorgvuldige studie welk type acties tot de overpassieve politici van vandaag doordringt, leerden ze van de Greenpeace aanpak.

Als gezegd: voor wie een steentje wil bijdragen, is deze week daarvoor heel geëigend. Kijk maar hier voor meer informatie over de actie.

Dan is dat hoogstnoodzakelijke schot voor de boeg van een komend kabinet alvast weer gelost!

Eén reactie op “Climate Pressure, Instantly!

  1. Drie van mijn zwagers hebben gedemonstreerd in Den Haag met Extinction Rebellion voor beter klimaatbeleid. Echt een item in de familie.

    Dank voor je mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *